Opleiding

Permanente vorming

Cursussen, congressen, launches, studiedagen, ...

Studies

Welke studies heb ik gevolgd?

Mijn bibliotheekje

Ik heb intussen ook een beetje vakliteratuur.

 

Constant bijleren

Ik hou van permanente vorming. Het is boeiend als je probeert de evolutie te volgen van de verschillende nieuwigheden. Het is een uitdaging te werken in deze immer bewegende branche. Opleiding en zelfstudie zijn dus dagelijkse kost. Het is altijd wel interessant evenveel of meer te weten dan de anderen in uw kennisdomein. Maar dat is niet voldoende!
Er bestaat ook zoiets als de ‘wet van de remmende voorsprong’. Dat wil zeggen dat diegenen met een grote voorsprong op anderen, de neiging hebben tevreden achterover te leunen. Daardoor kunnen ze hun voorsprong zeer vlug opnieuw verliezen, bewust of onbewust. Trendsetters kunnen ingehaald worden door trendvolgers, omdat volgen nu eenmaal gemakkelijker is dan nieuwe zaken uitvinden of implementeren.

 

Specialiseren

Alles volgen is onmogelijk. Je moet je specialiseren. Het is nuttig overal een beetje van te kennen, maar het is noodzakelijk een silo te kiezen en deze in de diepte te gaan bestuderen. Ik kies voor usability of gebruiksvriendelijkheid en accessibility of toegankelijkheid. Beiden zijn met elkaar verbonden. Het ene kan niet zonder het andere. Uiteraard proberen we de toepassingen te maken volgens de webstandaarden. De combinatie van dit alles én nog iets meer zouden we kunnen omschrijven als user experience. Deze user experience lijkt me ontzettend belangrijk! Projecten aanpakken met de verschillende facetten van user experience in het achterhoofd is voor mij het doel geworden!

 

Web Essentials 05 te Sydney

Banner WE05

Als enige Belg was ik aanwezig op Web Essentials 05 te Sydney. Het was een leuke, maar vooral interessante ervarig. Als anekdote kan ik meegeven dat Jeffrey Veen me kwam vertellen dat Tom Boonen wereldkampioen was geworden. Jeffrey is immers wielerfanaat en hij wist dat ik uit België kwam dus de link was snel gemaakt...

WE05

Jeffrey Veen signeert boek (foto Tantek)

WE05

Jeffrey Veen, Asela en Stijn (foto Asela)

WE05

Andrew, Doug Bowman, Ruth, Erling, Stijn, Jeffrey Veen, Asela en Kazuhito (foto Ruth)

WE05

Afterparty WE05

 

Het Guggenheim museum van Bilbao
Spanje 2002 - Guggenheim Bilbao
 
 
 
 
Home | Sitemap | Over de website | Zoeken op de website

Op dit werk is de Creative Commons Licentie van toepassing.

Naar boven