Over de website

Hieronder vind je een overzicht van mijn inspanningen om stijn.linearecta.be zo toegankelijk mogelijk te maken.

Webstandaarden

Navigatie

Access Keys

De meeste browsers ondersteunen het gebruik van access keys, toestencombinaties die toelaten snel naar bepaalde onderdelen van de website te navigeren.

de volgende acces keys worden ondersteund:

Hoe deze access keys gebruiken?

Onder een Windows besturingssystemen gebruikt u een access key in combinatie met ALT, onder Macintosh systemen werken accesskeys in combinatie met de CTRL-toets.

Hou er wel rekening mee dat noch Internet Explorer noch Mozilla het gebruik van het numerieke toetsenbord toelaten, ongeacht het besturingssysteem. De combinatie ALT + Shift, respectievelijk CRTL + Shift moet gebruikt worden.

Voorbeeld:

Je surft met Mozilla onder een Macintosh besturingssysteem, dan gebruik je CTRL+Shift+3 om naar de sitemap te navigeren.

Heeft je computer een Windowbesturingssysteem en gebruik je Internet Explorer als webbrowser dan navigeer je naar de sitemap door ALT+Shift+3 in te drukken.

Afbeeldingen & Flash

Pagina’s afdrukken

Deze site heeft geen aparte zogenaamd printervriendelijke versies van de pagina’s. We hebben ervoor gezorgd dat bij het afdrukken een optimale versie voor papier gegenereerd wordt. Navigatie-elementen die enkel nuttig zijn op het scherm worden daarbij achterwege gelaten.

Testing

De browsertesten werden uitgevoerd op:

Blindsurferlabel

BlindSurfer, januari 2006Mijn persoonlijke website is zo gemaakt dat ook blinden en slechtzienden alle informatie kunnen raadplegen. Op 19 januari 2006 kreeg ik de officiële mededeling dat de website het BlindSurferlabel verdient.
Het BlindSurferlabel is een kwaliteitslabel dat internetgebruikers de garantie biedt dat een website probleemloos toegankelijk is voor personen met een leeshandicap.

Het label werd bedacht door Rudi Canters en concreet uitgewerkt door Blindenzorg Licht en Liefde. Het logo symboliseert de blinde internaut door een surfplank te combineren met een witte stok, die dienst doet als mast. U vindt meer informatie op www.anysurfer.be

 

Mochten jullie toch nog zaken vinden op de website die niet voldoen aan bovenstaande verklaring wil ik deze uiteraard graag aanpassen! Maak gebruik van het contactformulier indien je vragen, opmerkingen of suggesties hebt.

 

Luchthaven Zaventem
België 2005 - Luchthaven Zaventem
 
 
 
 
Home | Sitemap | Over de website | Zoeken op de website

Op dit werk is de Creative Commons Licentie van toepassing.

Naar boven